Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Ympäristöhuollon ammattitutkinto, Helsinki

Loading Loading...

Ajankohta 14.9.2017
Aika
Kesto Koulutus kestää n. 14 kk
Postitoimipaikka Helsinki
Ilmoittautumisaika


Esittely

Tarvitsetko tietoa nykyaikaisen jätehuollon järjestämisestä kiinteistöllä? Haluatko lisätä osaamistasi ympäristöasioista, jätehuollosta ja ympäristöalan viestinnästä? Suomen ympäristöopisto SYKLI järjestää ympäristöhuollon ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta, painottuen kiinteistöjen jätehuollon toteuttamiseen ympäristövastaavana toimimiseen ja ympäristöalan viestintään.

Koulutus alkaa infotilaisuudella 14.9. klo 12.00. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.9.2017 mennessä.

Tavoite

Koulutuksen suorittanut henkilö toimii organisaatiossaan ammattitaitoisesti osaamisalansa mukaisissa työtehtävissä. Hän toimii työsuojeluun liittyvän lainsäädännön mukaisesti ja tunnistaa omaan työhönsä liittyvät vaaratekijät ja riskit. Hän osaa toimia onnettomuus- ja vaaratilanteissa.

Työssään hän edistää materiaalien kiertoa ja osaa tunnistaa omaan työhönsä liittyvät ympäristönäkökohdat sekä työpaikkansa keskeiset ympäristövaikutukset. Henkilö osaa lisäksi toteuttaa kiinteistön jätehuoltoa ja viestiä, opastaa ja perehdyttää käyttäjiä jätehuollon toteutuksessa.

Mikäli opiskelija suorittaa Ympäristövastaavana toimimisen valinnaisosan, tekee hän kohteeseen ympäristökartoituksen ja laatii sen pohjalta kehittämistoimenpiteet ja suunnitelman. Mikäli opiskelija suorittaa Ympäristöalan viestinnän valinnaisosan, hän suunnittelee ja toteuttaa ympäristöviestintään tai neuvontaan liittyvän tilaisuuden tai tapahtuman.

Koulutus antaa valmiudet suorittaa ympäristöhuollon ammattitutkinto näyttökokein.

Koulutuksen lähiopetuspäivät järjestetään Syklin tiloissa Malmilla.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu aikuisille, alalla työskenteleville tai alalle aikoville ja aiheesta kiinnostuneille henkilöille. Tutkinto perustuu aikuisten näyttötutkintojärjestelmään.

Sisältö

Koulutuksen sisältö:
Ympäristöhuollon työtehtävissä toimiminen
Materiaalien kierron ja työturvallisuuden edistäminen
Tutkinnon suorittamiseksi vaaditaan lisäksi vähintään kaksi seuraavista:
Kiinteistön jätehuollon toteuttaminen
Ympäristövastaavana toimiminen
Ympäristöalan viestintä

Hinta

150,00 EUR + alv 0%
Koulutus on valtion tukemaa ja rahoituksen käytöstä sovitaan jokaisen osallistujan kanssa henkilökohtaisesti. Koulutukseen osallistuvalta opiskelijalta laskutetaan henkilökohtainen tutkintomaksu 58 euroa ja koulutusmaksu 150 euroa. Voit kysyä lisätietoja rahoituksesta Syklistä.

Koulutuspaikka

Suomen ympäristöopisto SYKLI
Malmin kauppatie 8 B (4. krs)
00700 Helsinki

Lisätiedot

Taru Uotila
koulutuspäällikkö
taru.uotila@sykli.fi
050 370 1414

Katja Rautalin
Ympäristöhuollon asiantuntija
katja.rautalin@sykli.fi
046 920 0445