Aiemmin toteutetut hankkeet

Kiina yhteistyö
 

Suomen ympäristöopisto SYKLI voi auttaa oikeiden yhteistyökumppaneiden löytämisessä, sopimusten syntymisessä ja yhteistyön onnistumisessa.
Me haluamme olla aktiivisesti ja laaja-alaisesti mukana kehittämässä suomalaisia verkostoja ja lisäämässä yhteistyötä Kiinan ja Suomen välillä.

 


Ammatillisten oppilaitosten ChiNet verkostohanke 2006 – 2012

Vuonna 2006 Suomen ympäristöopisto SYKLI laajensi toimintakenttäänsä Kiinassa osallistumalla ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen verkostohankkeeseen ”Kiina-verkosto ChiNet projekti”. Projektin keskeisimpiä tavoitteita oli parantaa ammatillisten oppilaitosten mahdollisuutta osallistua Kiina-yhteistyöhön sekä keskittyä erityisesti opettajien kansainvälisten työelämäjaksojen määrän kasvattamiseen ja ammatillisten opiskelijoiden työssäoppimisjaksojen toteuttamiseen kone- ja automaatioaloilla. Verkoston tarkoituksena on ollut ammatillisen koulutuksen toimijoiden yhteistyö sekä kansallisesti että Kiinan Suzhoussa.
Ympäristö- ja työturvallisuuskoulutus muodostaa tärkeän osan työssäoppimisjaksoa, sillä työturvallisuuslainsäädäntöä ollaan Kiinassa juuri uudistamassa.

Verkostoon kuuluvat Suomen ympäristöopisto Syklin lisäksi Turun ammatti-instituutti, Pirkanmaan koulutuskuntayhtymä/PIRKO, Hyria, Tampereen ammattiopisto ja Vantaan Varia. Verkoston kiinalaiset partnerit ovat Jiangsun maakunnan opetushallinto, Suzhou Industrial Park Institute of Vocational Technology ja Jiangsun maakunnan ammatillista oppilaitoksista koostuva China - Finland-verkosto.

Syklin roolina hankkeessa on ollut mm. kiinalaisten yhteistyökumppaneiden hakeminen, yhteistyösopimusten valmistelu, kansainvälisten seminaarien koordinointi sekä opettajavaihdon - ja opiskelijavaihdon liittyvät käytännön järjestelyt.

 

Kv- tapahtumia


Verkkoyhteistyö 2006 -2007

Verkkoyhteistyö 2008-2009

Verkkoyhteistyö 2010

 


Ympäristöasioiden, koulutuksen ja elinkeinoelämän aloilla 2002-2005

Vuonna 2002
SYKLI ja Suzhoun tiede- ja teknologiayliopisto solmiva 3-vuotisen ympäristöyhteistyön sopimuksen. Sen mukaan toteutetussa opettajavaihdossa 2003 -2004 keskityttiin ympäristöjohtamiseen, suomalaiseen ympäristöinsinööri -koulutuksen esittelyyn, kenttäkursseihin ja ympäristötutkimukseen sekä ympäristöpainotteiseen englannin opiskeluun.
Co-operation of Sykli-USTS, China

Vuonna 2003

Keväällä SYKLI jätti ehdotuksensa Beijingin v:n 2008 Olympiakisojen toimintaohjelman toteuttamiseksi  “Beijing Olympic Action Sub-Plan Environment Protection ”
Application for Beijing 2008 Olympic project

Vuonna 2004

SYKLI ja Suzhou National New & High-tech Environmental Protection Development (SNHEP) solmivat ympäristöä kehittävän yhteistyösopimuksen. Samana vuonna suomessa SYKLI järjesti myös SNHEP Workshopin


Vuonna 2005

SYKLI ja Beijing Zhongguancun International Environmental Protection Industrial Promotion Centre (ZEPC) solmivat aiesopimuksen indikaattoreiden kehittämisestä. Aiesopimuksen mukaisesti osapuolet järjestivät Kiinan vähemmistökansallisuuksien ympäristöviranomaisten ympäristökoulutuksen suomessa. Refresher training EU Environmental ManagementLisätietoja:


Kiina-Suomi yhteistyökoordinaattori Meeri Puonti (Mary Zhao)
p. 040 515 2803
meeri.puonti(at)sykli.fi