Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä
16

KIERTOTALOUS käytäntöön -työpaja 31.1.2017

posted on

FISS_kiertotalous_ty...

Varaa aika kalenteristasi!

Tammikuu 31, 2017 Klo 12.30 – 16.00 
Suomen ympäristöopisto Sykli
Kaartokatu 2 
11100 Riihimäki 
(HAMKin yhteydessä)

Puuttuuko yrityksesi sivuvirroilta hyödyntäjä?
Olisiko sinulle hyötyä toisen yrityksen ylimääräisistä materiaaleista?
Haluatko olla mukana edistämässä kiertotaloutta Riihimäen seudulla?


Syklin työpajassa pääset esittelemään oman yrityksesi toimintaa ja tutustumaan muiden lähialueen yritysten ylijäämämateriaaleihin. Tarkoituksena on löytää lähialueen hyödyntämättömät sivuvirrat.

Työpaja tarjoaa:
•    uutta tietoa ja uusia toimintatapoja    
•    säästöä kustannuksissa
•    uusia yhteistyökumppaneita ja uutta liiketoimintaa

Tilaisuus on maksuton.

Kiertotalouden kouluttajana profiloituva Suomen ympäristöopisto SYKLI on hiljattain aloittanut toimintansa Riihimäki – Hyvinkää – Mäntsälä alueen FISS (Finnish Industrial Symbiosis System) -koordinaattorina. Sitran ja Motivan yhteistyössä kehittämän FISS -toimintamallin avulla luodaan teollisia symbiooseja eli yritysten välisiä yhteistyöverkostoja. Toisin sanoen autetaan yrityksiä löytämään hukkaresurssit, sulkemaan ainekierrot ja toimimaan resurssiviisaasti samalla synnyttäen uutta kiertotalousliiketoimintaa.

FISS -koordinaatiotoiminta on osa Riihimäen seudulla käynnissä olevaa LUO Next Step -hanketta, jonka päätoteuttajana on Hämeenlinnan ammattikorkeakoulu HAMK. Syklin lisäksi muita osatoteuttajia ovat Luonnonvarakeskus Luke ja Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema. 

Toisen yrityksen jäte voi olla toiselle yritykselle arvokas raaka-aine.  LUO Next Step -hankkeessa on tarkoitus etsiä juuri tällaiset piilossa olevat potentiaalit. Tavoitteena on löytää toisen yrityksen tuotannossa syntyvät mahdolliset hukkaan menevät jätteet tai sivuvirrat ja hyödyntää ne toisen yrityksen raaka-aineena, ja siten vahvistaa seudullista kiertotalousyrittäjyyttä. Oleellista on paikallisten yritysten välinen yhteistyö ja verkosto, jolloin vähennetään haitallisia ympäristövaikutuksia mm. minimoimalla kuljetuksesta syntyvät kasvihuonekaasupäästöt. Näin muodostetaan kestäviä kiertotalousekosysteemejä, joilla tarkoitetaan toimimista talousmallin mukaan, jossa koko ketju aina raaka-aineista tuotannon ja käytön kautta kierrätykseen on ratkaistu kestävällä tavalla. 

Tämä työpaja on Syklin ensimmäinen FISS -toimintamalliin perustuva Kiertotalous käytäntöön -työpaja, joka järjestetään Riihimäkeläisille yrityksille ja organisaatioille. Tervetuloa mukaan!

Verkostoidu ja löydä sopivat kumppanit!

Ilmoita yrityksesi tai organisaatiosi mukaan viimeistään 17.1.2017 
Katso alustava ohjelma tästä >>

Lisätietojaja ilmoittautuminen: 
Päivi Kivistö
050 564 4979 
paivi.kivisto@sykli.fi

| Categories: Uutiset | Tags: | View Count: (2701) | Return